Edissonant1en multimediale theaterproductie over de ziekte kanker…
Waarom zou u daar naar toe gaan?
Het antwoord is heel simpel: kanker leeft!
Bijna iedereen heeft of krijgt immers te maken met deze ziekte.
Indirect door familie, vrienden of bekenden die aan deze ziekte lijden, direct doordat men er persoonlijk door wordt getroffen. U komt tijdens deze voorstelling alle dimensies van kanker tegen. Verdriet, blijdschap, angst, onmacht en hoop.

Impressie

dissonant3Wie Dissonant bezoekt, beter gezegd ondergaat, hoort en ziet wat kanker is. Hoe het ingrijpt in het leven van mensen. Hoe die er mee omgaan, maar ook hoe de omgeving er mee omgaat.

Niet dat Dissonant vervalt in een zware avond. Wel krijgt de bezoeker alle facetten van de ziekte kanker onder ogen.
Muziek van Hans Groen wordt afgewisseld met interviews, geregisseerd door Harry Derksen.

Mensen die kanker hebben, of er inmiddels vrij van zijn, vertellen openhartig in deze interviews hoe ze met deze ziekte omgingen of nu nog omgaan. Foto’s van Alewijn Eigenraam completeren het geheel.Dissonant wordt op luchtige wijze voor het voetlicht gebracht door een orkest van 15 musici en brengt twaalf nummers ten gehore (strijkers optioneel).
De muziek omschrijft zich als symfonische pop, scheurende gitaar-, sax- en hammondsoli, afgewisseld met ingetogen ballads met klassieke invloeden.

dissonant2Niemand minder dan zanger en musicalster Tony Neef schreef het merendeel van de teksten. En artiesten van naam voeren de ballads uit op hoog niveau.
Denkt u daarbij aan artiesten als Joke de Kruijf (Phantom of the Opera) en Brigitte Nijman (Evita).Dat er emoties loskomen, is logisch.
Maar er wordt zeker ook gelachen. Kanker kent immers vele gezichten. U zult de avond op uw eigen manier ervaren. U zult makkelijker over de ziekte kunnen praten. U zult kanker minder snel wegstoppen ook. Kortom, de voorstelling biedt steun aan alle mensen die ergens kanker tegenkomen. Aan iedereen dus!Een onverwacht thema, omlijst met schitterende muziek en prachtige beelden en teksten. Redenen genoeg om er bij deze voorstelling bij te zijn!!

Dissonant laat zich prima uitvoeren in het theater, of dat nu groot of klein is. Het is raadzaam om aan de voorstelling een goed doel te koppelen. Dissonant is in Raalte tweemaal uitgevoerd ten bate van het KWF-kankerbestrijding. Behalve eerder genoemde belangstellenden komen er dan ook bezoekers, die het gekozen goede doel een warm hart toedragen.

dissonant4Een mogelijkheid is de organisatie c.q. sponsoring van een Dissonant-voorstelling onder te brengen bij een service-club. Die kan zorgen voor sponsors, die garant staan voor de totale kosten.

De kosten hangen samen met de aanwezigheid van een podium, welke en hoeveel artiesten meewerken, en eventueel het aantal strijkers. In overleg met Hans Groen kunt u het gewenste programma invullen zodat het past binnen uw budget.

Door deze aanpak komt een voorstelling van Dissonant binnen het bereik van bijna elk theater. Van Dissonant zijn twee voorstellingen gegeven in het Hoftheater in Raalte. Na afloop waren de reacties van de bezoekers unaniem warm, enthousiast en indrukwekkend.

Documentaire TV-Oost – Dissonant – Kanker Leeft!

Sport vs Kanker

Sport vs. Kanker Op 12 april 2011 heeft Hans zijn medewerking verleend aan het symposium “Sport versus kanker”. Als musicus, enkele nummers van “Dissonant-Kanker leeft” zijn ten gehore gebracht, en op sportgebied als fanatiek marathonloper.

 

 

 

Sfeer foto’s

Deze prachtige sfeervolle foto’s, gemaakt door Alewijn Eigenraam, werden tijdens de voorstelling vertoond

Sfeer impressie